"Liten" Råtta.

Denna texten nedan är kopierad rakt av från Mickey J Barcyk´s blogg. En blogg som jag inte varit inne och läst tidigare och tydligen missat mängder med humoristisk läsning. Typisk våran humor. Så kära systeryster och kusin vitamin kika in på hans blogg och kolla och skratta järnet... haha...

Bamburåtta, 85cm, 2.75 kg" Kinesiska "råttfångaren" Mr Xian tvekade en stund innan han vågade att norpa den levande jätteråttan från gatan i Fuzhou genom att greppa den i nacken.

Bamburåttan (Rhizomys sinensis), som är en slögångare och rör sig oftast under marken, hade över 30,5 cm lång svans och vägde ca 2.75 kilo. Råttans totala längd beräknas vara runt 85 cm.

Kinesiska bamburåttor växer sig sällan över 32 cm (inkl svans) men det finns en annan variant, Sumatra bamburåttan (Rhizomys sumatrensis) som kan hittas i sydvästra Kina och denna art kan växa upp till 80 cm i lång och väga 4 kg.

I Kina säljs dessa två arter av råttor som kött på marknaden. Bamburåttorna äter, som namnet säger, bambu men ibland smyger de in sig till hus för att äta kvinnor som är mellan 18 och 40 år gamla. Vi män är tuffa typer och vi, inte helt oväntat, gosar med råttor. Och bävrar. Mmm, bävrar.

Världens största råtta är Gambian Pouch Rat, även kallad för African giant pouch rat, och kan bli upp till 90 cm lång inkl svans och väga upp till 3 kg.

Ett belgiskt företag, APOPO, tränar dessa råttor för att sniffa ut landminor i kringsområden. Den tränade råttan är ett utmärkt redskap till detta ändamål på grund av deras utmärkta luktsinne."


Kommentarer
Postat av: Leonora - The Magic Memories

sv; hahaha, vi får se hur det kommer se ut, är inte så bra på att se sånt ut :P

2009-03-25 @ 05:26:50
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Dragana

Jävlar, det var ingen liten en! Sådana skulle man inte gärna vilja möta på gatan!

2009-03-25 @ 05:27:51
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Leonora - The Magic Memories

Godmorgon :)

allt väl?

2009-03-25 @ 05:34:29
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Leonora - The Magic Memories

sv; haha, sant :D

men det får bli fjortisar en annan dag, dichter hittade inte sin kjol så vi är sminkade fjortisar i mjukiskläder ist :D

2009-03-25 @ 07:21:18
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0